Sjokoladetrøfler – luke 20

I dag har det gått i gløgg og julemusikk, trilling av sjolokadetrøfler og gavepakking. Snart skal vi pynte hus og gå ut og levere gaver. Skikkelig førjulssøndag med gode nissestreker!

Å lage sjokoladetrøfler er veldig enkelt og morsomt, og er en fin julegave eller vertinnegave. Når man har en basisoppskrift så kan man tilsette det man liker, som nøtter, chilli, appelsin eller rom/likør/cognac hvis man ønsker det, eller bare ha vanlige trøfler rullet i kakao.

Først lager man sjokolademassen, så må den stå et par timer før man kan trille ut kulene. NB. Må oppevares kaldt.

Sjokoladetrøfler:

250 g god kokesjokolade, gjerne 70 %
1,5 dl kremfløte
kakao, appelsiner (gjerne økologiske), opphakkede pistasjenøtter etc. til å rulle kulene i  eller ca. 1/2 dl likør eller cognac hvos man ønsker trøfler med litt alkohol.

 

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. La den smelte i den varme fløten og rør sjokoladeblandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til trøffelmassen har stivnet, ca. 1-2 timer.

For appelsintrøfler så tilsettes 2 ss appelsinsaft og finhakket appelsinskall før massen settes til avkjøling. Hvis du ønsker trøfler med cognac eller likør så tilsett det nå før massen avkjøles.

Rull små kuler av den stivnede sjokolademassen med hendene (dette er nokså klissete). Sett kulene på et brett dekket med bakepapir. Rull kulene i kakao eller hakkede nøtter. Hvis det allerede er appelsin i massen er det best med kakao, ellers kan man bruke kakao eller nøtter.

IMG_1452

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s