Hverdagsmagi

I går formiddag opplevde jeg noe magisk. Jeg red ikke inn i solnedgangen som i gamle westernfilmer men kjørte bil inn i soloppgangen. Sånn kan det være når man bor i et litt spesielt land hvor solen står opp og går ned til de forunderligste tider avhengig av årstiden, og hvor det heller ikke er helt mulig å forutse hvor lang tid det vil ta å skrape isen av bilden eller hvordan kjøreforholdene er – så tiden kan lett gå litt ut av kontroll. I går, da magien oppstod, så var jeg på vei til Ski og litt for sent ute til å rekke å komme presis til skoledagen min som begynte klokken 10.

Jeg har nemlig begynt på skolen igjen, og utdanner meg til enhetsterapeut hos lege Audun Myskja. Det er fantatisk å få være til stede på skolesamlingene og plukke opp helt ny lærdom, høre Audun dele av et helt liv med oppsamlet visdom og kunnskap, møte nye mennesker og stifte nye vennskap. Men det er helt forferdelig å komme for sent – jeg er så flau når jeg åpner døra og kommer inn i en fullsatt sal, og vet at jeg forstyrrer både Audun og alle de andre!

I går mens jeg satt og kjørte så nærmet klokka seg faretruende 10, og jeg hadde fortsatt et lite stykke igjen å kjøre til Ski. Men jeg har erfart at det å stresse når man har dårlig tid faktisk ikke får klokka til å gå saktere, det er heller ikke noe vits i å kjøre fortere for man tjener veldig lite tid på det men utsetter seg selv og andre for fare.  Derimot får det å stresse hjertet mitt til å galoppere og stresshormoner til å sprute ut i blodet – noe som hverken er sunt, behagelig eller hensiktsmessig. Så jeg valgte istedenfor å fokusere på den fine musikken jeg hørte på, energien i den oppadgående solen, det klare flotte lyset og frosten som jeg synes er utrolig vakker.

Da jeg nærmet med Ski så kjørte jeg forbi noen stivfrosne trær som glitret og gnistret i sollyset – det slo meg at kanskje Gud hadde vært en ute på en snarvisitt og strødd glitter i akkurat de trærne for å glede meg og gjøre dagen min magisk. Og det ble den faktisk!

En magisk dag

Dagen ble magisk takket være skjønnheten i naturen, en sang som ble sunget fra hjertet, menneskemøter og ting som ble sagt. Den ble magisk takket være Audun og det vi jobbet med, ærlige utsagn og ekte følelser. Smil, latter og tårer. Og takket være den litt underlige men livgivende trimmen som vi gjør ute midt på dagen og som virkelig får i gang energien, kroppsvarmen og som gir humøret et ekstra oppsving. Midt på dagen, når vi er litt slitne og trøtte så setter vi inn et nytt gir! Den kafffekoppen jeg alltid fyser på rett før trimmen er ikke nødvendig, de 15 minuttene med trim gjør at jeg fint klarer meg uten, dessuten er denne trimmen er så artig at den gir nysgjerrige skuelystne noe å smile av også så den har en dobbelsidig effekt 🙂

I går kveld la jeg meg kl 20, veldig sliten men fornøyd, og med en følelse av at dagen hadde vært helt perfekt. Selv om jeg kom for sent så var det ikke noe som hadde vært galt, dagen hadde vært fin, vakker og magisk fra begynnelse til slutt.

Ikke alle dager er slik som dagen i går. Veldig få dager er perfekte. De fleste er nokså gjennomsnittlige og noen er nokså vanskelige å komme seg gjennom. Men de fleste dager, kanskje alle, har noe i seg som gjør det mulig å finne noe å glede seg over. Kanskje til og med noe som er så flott at man kjenner lykke, og kanskje magi?

Magisk lykke

I førjulstiden kjente jeg på så mye glede at det ble til magiske opplevelser. Julemusikk, førjulsaktiviteter sammen med datteren min, lek, latter og morro gjorde at jeg var fullkomment lykkelig i store deler av adventstiden. Når gleden er fullkommen og er oppe i 100 % – det er så mye glede til stede i kroppen at det ikke går an å bli gladere – så tenker jeg at det er magi. Eller lykke. Magisk lykke. Det har vært øyeblikk hvor jeg har lurt på om jeg er maninsk, om det er noe sykelig over den sterke følelsen av glede. Men jeg har kommet frem til at det er ekte livskraft og ekte glede. At det er liv og helse og noe friskt og fantastisk over den sterke gleden heller enn noe sykelig. Og det skal så lite til – en favorittsang på radioen, en gyllen solnedgang som i dag, at datteren min ligger på sofaen og klukker avlatter fordi hun blir kilt eller det å se henne sove fredelig og rolig i senga si.

Jeg tror det går an å øve seg opp i å finne hverdagsgleder og hverdagsmagi – det er der i massevis bare vi ser etter. Og det gjør livet så utrolig mye finere og morsommere!!


En kommentar om “Hverdagsmagi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s