About

Jeg heter Anne Gry, er utdannet sosialantropolog og har levd med ME siden 2001. Som mor med en kronisk sykdom som gjør hverdagene litt ekstra krevende så ønsker jeg å skrive en blogg om livet med ME – fordi jeg opplever at det er vanskelig å forstå denne tilstanden både for oss som er syke og for omgivelsene. Ved å gi små innblikk i hverdagslige hendelser og opp-og nedturer så kan jeg kanskje gi andre en litt bedre forståelse for hvordan det er å leve med ME.

Jeg er opptatt av hvordan vi som er syke kan gjøre dagene så gode som mulig til tross for en sykdom som kan føles veldig begrensende. For de som lever i en slik situasjon så håper jeg at det kan være fint å lese noe som kjennes gjenkjennbart, og for de som er pårørende så håper jeg at jeg kan bidra til en litt bedre forståelse av hvordan de syke har det.

Tidligere så levde jeg et aktivt liv med studier, jobb, lange og utfordrende reiser, mange fritidsaktiviteter og et aktivt friluftsliv. Nå er livet mer begrenset, men jeg prøver å utforske hvordan jeg kan komme tilbake til et liv som jeg trives med. Det jeg har kommet frem til er at hverdagsgleder er det som gir lykke, og jeg prøver å samle på så mange fine stunder som mulig. Samtidig prøver jeg å gjøre så mye som mulig av det som tidligere ga meg glede, men i mindre målestokk.

Jeg liker fortsatt å reise, men det blir kortere og færre reiser enn tidligere. I tillegg liker jeg yoga, og friluftsliv med kortere og mindre krevende turer enn tidligere. Telemarkskiene er byttet ut med slalomski, og istedenfor de krevende turene i fjellheimen med tung sekk så går jeg nå kortere dagsturer.

Det gir meg mye glede å skrive, fotografere, se film og kose meg med gode måltider sammen med familie og gode venner. Toppturer og klatring ligger foreløpig på hylla, men hvem vet – kanskje klarer jeg å gjøre dette igjen om en stund?

Jeg bor i Oslo sammen med min datter, og de beste stundene tilbringer jeg sammen med henne – enten det er i vilter lek på stuegulvet, en stille stund med lydbok og kos i sofaen eller når vi setter oss i bilen, skrur opp musikken, gauler og synger og drar på tur sammen.

Hvis du liker noe av det jeg skriver så legg gjerne igjen en kommenter, eller del på facebook. Jeg kan også kontaktes på annegve@hotmail.com.

Balansekunsten kan også følges på facebook

2 kommentarer om “About

 1. Takk for bloggen din, den hjelper meg utrolig mye hver gang jeg blir «syresjuk» som jeg kaller kræsjene. Tror hver gang at så dårlig blir man ikke, så da får jeg litt angst for at det skal være noe annet (utrolig å fort man glemmer når man får en bedre periode). Så da leser jeg litt hos deg og finner igjen meg selv. 💜Janne

  Liker

  1. Så hyggelig å høre at bloggen er til hjelp. Kjenner godt dette med angsten som kommer med kjæsj, ja – da er det godt å vite at vi er mange som har det slik. Og at det blir bedre etter en stund.

   At du lettere klarer å finne deg selv igjen av å lese Balansekunsten var veldig koselig å høre. Målet mitt er nettopp å kunne være litt til hjelp 🙂

   Ønsker deg alt godt videre, Janne, og tusen takk for tilbakemelding.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s